KETUA SETIAUSAHA KeTTHA SAKSI MoU ANTARA AIR BERHAD DAN UTM
article printer email
Tarikh Berita : Khamis, 05 Januari 2017
Putrajaya – Ketua Setiausaha Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Dato’ Seri Ir Dr. Zaini Ujang menyaksikan majlis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Aliran Ihsan Resources Berhad (AIR Berhad) dan Advanced Membrane Technology Research Centre (AMTEC), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) pada 5 Januari 2017.

MoU ini membolehkan kedua-dua pihak mengambil peranan dalam menilai dan meneroka hubungan perniagaan dan peluang usaha sama untuk pengkomersilan penggunaan ‘Advanced Membrane Technology’ dalam teknologi rawatan air dan sisa air pada masa akan datang.

Perjanjian MoU dimeterai antara AIR Berhad diwakili oleh Pengarah, Dato’ Sri Che Khalib Mohamad Noh, dan Ketua Pegawai Eksekutif, Encik Adam Saffian Ghazal, manakala UTM diwakili Naib Canselor UTM, Professor Datuk Ir. Dr. Wahid Omar dan Pengarah Advanced Membrane Technology Research Centre (AMTEC) UTM, Professor Dr. Ahmad Fauzi Ismail di Bangunan KeTTHA.
Kongsi Halaman Ini :
Sorotan Penting
noimage Dialog TN50 Membudayakan Amalan Hijau Selanjutnya
image Resolusi Meningkatkan Kecekapan Perkhidmatan Bekalan Air Selanjutnya
image Dialog TN50 Green Selanjutnya
image SABAH AKAN MENDAPAT BEKALAN ELEKTRIK LEBIH BAIK MENJELANG 2020 Ribuan warga Sabah membanjiri Suria Sabah Mall di sini hari ini sempena Hari Terbuka Bekalan Elektrik Sabah anjuran Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air... Selanjutnya
 
Pengguna Atas Talian : onlineonline
Statistik Pelawat : totaltotaltotaltotaltotaltotaltotal
 
Tarikh Akhir Kemaskini : 23/02/2018
Hakcipta © 2014 Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox dengan resolusi skrin 1024 x 768